granera d’or 2010

Menu

 


Plaga de Morrut roig ( Rynchophorus ferrugineus )

En 2009 comença a detectar-se algún cas aillat de palmeres afectades per aquesta plaga al terme municipal (zona costanera). A partir de 2010, el servei municipal de jardineria pública realitza un cens per veure el grau d'afecció concloent que la plaga és present tant a Benissa com a Teulada i Calp. Les zones més afectades estan a la zona del litoral nord, però, totes les palmeres situades prop de carreteres estan en fort perill d'infecció (donat que en molts casos es transporten càrregues de poda contaminades), especialment les palmeres canaries mascles. Des l'Ajuntament i Benissaimpuls s'han organitzat diverses xerrades informatives tant a professionals com al públic en general durant 2010-2001.

Malgrat que hi han disparitat de criteris, el servei de jardineria recomana als propietaris de palmeres canaries no retrasar la poda als mesos més freds (com diu la recomanació general) donada l'elevada velocitat d'infecció i evolució de l'actac a les palmeres locals que estem detectant. Per tant recomanem podar sempre amb aplicació posterior de tractament fitosanitari (imidacloprid) aplicat en forma de bany (pulveritzant grans quantitats al cogoll de la palmera, aprox. 30l.).

En els casos d'infecció manifesta i avançada, sempre com a tractament de xoc i no de prevenció s'ha demostrat l'eficacia dels tractament d'endoterapia. Altres tractaments biològics efectius són els de fongs o nemàtodes entomoparàsits.

Les restes contaminades han de ser recollits i el·liminats per gestors autoritzats (TRAGSA).

Mes informació al teléfon: 96 573 35 97

 

 

 


Situació

Veure el mapa més gran

Les oficines estan situades junt a l'Ecoparc dintre del Polígon industrial "la Pedrera" de Benissa. El trobaràs fàcilment seguint la N-332 de Benissa a Teulada.
 
Horari
De Dilluns a Divendres
de 08:00 a 15:00 h
 
Control Plagues
Ordre 22/dic 2009
Recomanacions GVA (cast)
Obligacions empreses (cast)
Pla Municipal de Lluita
Tríptic xerrada tractaments