Oli vegetal domèstic

Oli vegetal usat

Benissa compta amb diversos contenidors repartits pel seu casc urbà disseminat i la zona costanera destinats al reciclatge d’oli de cuina usat de generació domèstica. Aquests contenidors, faciliten al ciutadà la tasca de reciclatge d’aquest residu, evitant que haja de desplaçar-se fins a l’ecoparc.

On estan situats els contenidors?

Aquests contenidors de color taronja, estan situats en les zones de contenidors de:

Casc urbà:

Zona costanera:

Altres zones del Terme Municipal:

Com he de depositar aquest residu al contenidor?

Simplement has d’abocar l’oli usat dins d’una botella de plàstic (amb un embut per exemple) i tancar el tap. Després, has de depositar la botella en el contenidor taronja que mes a prop tingues per la seua comporta, molt senzill!!.

Perquè és important reciclar aquest residu?

Mitjançant el reciclatge de l’oli vegetal usat es poden obtindre combustibles més respectuosos amb el medi ambient, com el biodièsel per exemple, que genera menys emissions contaminants i no contribueix a aquest efecte hivernacle.

També, permet preservar la biodiversitat de mars i oceans, ja que, en ser abocat en ells, no es mescla amb l’aigua, i forma una pel·lícula impermeable que no permet que l’oxigen circule lliurement, asfixiant als éssers vius que allí habiten.

A més, pot ser transformat en sabons, lubrificants, abonament orgànic, veles, pintures i vernissos, entre altres.

Ja veus les coses que es poden aconseguir amb un xicotet gest!


Recogida de aceite vegetal domestico Benissa Impuls

i recorda…… 1 litre d’oli domèstic contamina 1.000 litres d’aigua!!!